Rowan Bos

Mijn naam is Rowan Bos, en ik ben 19 jaar oud. Een jaar geleden ben ik uit het nuchtere noorden van Nederland vertrokken om hier diergeneeskunde te komen studeren. Op het moment zit ik in de 2e bachelor van de opleiding. Al van kleins af aan heb ik onwijs veel interesse en passie voor herkauwers, dit doordat ik al zo lang als ik me kan herinneren op de boerderij te vinden ben geweest. Met nog 5 jaar te gaan op deze opleiding leek het me leuk om lezingen en workshops te organiseren met betrekking op deze dieren. Ik hoop jullie allen snel te zien!

Steven Verhoeven

Mijn naam is Steven Verhoeven en ben afkomstig uit het Brabantse Luyksgestel gelegen tegen de Vlaams – Nederlandse grens. Vanaf jongs af aan ben ik al te vinden op verschillende boerenbedrijven waar ik tot op heden al vele uurtjes heb mogen verslijten. Dit jaar ga ik me als Vice Voorzitter van VSGh opnieuw vol enthousiasme inzetten om zo de Gentse studenten diergeneeskunde zo dicht mogelijk bij de praktijk te brengen. Hopelijk tot binnenkort op één van onze activiteiten!

Yvanka Nijenhuis

Ik ben Yvanka Nijenhuis en ik zit in de 3e bachelor. Ik houd ervan om naast de studie meer te leren over herkauwers, zeker omdat ik nog twijfel over welke optie ik in mijn master wil kiezen. Ik denk dat mijn functie als commissielid van VSGh mij hierbij kan helpen. Ook lijkt het mij erg interessant om te helpen bij het organiseren van niet alleen leerzame, maar ook leuke activiteiten. Ik hoop dan ook dat ik met de commissie kan bijdragen om de praktijk voor iedereen al vroegtijdig beschikbaar te maken.

Laura Damstra

Hoi! Ik ben Laura Damstra en ben sinds dit jaar nieuw in het bestuur van VSGh. Ik zit in mijn 1e master en zal de functie van Penningmeester op me nemen. Het leek mij zeer leerzaam om deze functie te vervullen, omdat je zo veel contacten opdoet en nieuwe dingen leert op allerlei vlakken. Het lijkt me zeer leuk om de praktijk van de herkauwers dichterbij de studie te brengen. Ik kijk dan ook zeker uit naar komend jaar!

Carl-Victor Deweer

Ik ben Carl-Victor Deweer en ik ben afkomstig van Roeselare. Ik zit nu in mijn 1e master en zou graag willen afstuderen in de optie herkauwers. Tot voor kort hadden wij thuis nog een melkveebedrijf. Ik vind het zeer belangrijk dat de diergeneeskundige opleiding nauw verbonden wordt met de praktijk en daarom wil ik mij inzetten voor VSGh.

Jinse Cools

Ik ben Jinse Cools en ik woon in Meerhout. Ik zit nu in mijn 1e master. Mijn passie voor herkauwers heb ik al van jongs af aan meegekregen.
We hebben thuis een melkveebedrijf waar ik zo veel mogelijk probeer te helpen en probeer bij te leren. Later zou ik ook graag voor de optie herkauwers kiezen.
Dit is mijn 2
e jaar als PR-intern in het bestuur van VSGh. Ik hoop dat wij dit jaar nog veel leuke en boeiende activiteiten kunnen organiseren voor jullie!

Michèle Swennen

Hallo, ik ben Michèle en zit in de 1e Master. Ik heb het voorbije jaar meer en meer interesse gekregen in de herkauwersector, niet alleen de dieren zelf, maar ook alles er rond. Ik houd nog alle opties open, maar ik ga hoogstwaarschijnlijk ook voor deze optie kiezen in het laatste jaar. Ik wilde deel uitmaken van het bestuur van VSGh, enerzijds om mijn interesse en kennis over de herkauwers te verruimen, anderzijds om een mooi initiatief als  VSGh staande te houden. Ik hoop te helpen om medestudenten leuke lezingen en praktijkdagen te bezorgen én om hier zelf ook uit te leren. Bovendien vind ik het leuk om in een team te werken, dus ik zag dit als een leuke kans om iets extra toe te voegen aan de studie.

Laura Van Den Bossche

Ik ben Laura Van Den Bossche, woonachtig te Oordegem.
Momenteel zit ik in 1
e Master.
Zoals wel te vermoeden valt, zou ik volgend academiejaar graag optie Herkauwers kiezen.
Al van kleins af ben ik ‘gebeten’ door herkauwers.
Ik ging en ga helpen op boerderijen, prijskampen enz.
Om mijn kennis en interesse te verruimen vond ik het dan ook een leuke uitdaging om mij aan te sluiten bij VSGh.
Ik bekleed nu de functie van PR-extern.
Ik hoop samen met de andere bestuursleden heel veel interessante lezingen en verrijkende uitstappen en workshops te mogen organiseren.

Hopelijk tot dan!

Nelia Bakker

Ik ben Nelia Bakker, sinds de start van VSGh in 2016 zit ik in het bestuur van deze leuke studievereniging. Ik ben begonnen als PR-extern, hierna ben ik een jaar vicevoorzitter geweest en het jaar 2018-2019 ben ik voorzitter. VSGh is voor mij een leuke aanvulling op de studie. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in herkauwers en vind het leuk om mij hier nog wat verder in te verdiepen. Voordat ik aan UGent ben begonnen heb ik een aantal jaar in Nederland gestudeerd aan de agrarische hogeschool Van Hall Larenstein waar ik de opleiding “Dier en veehouderij” heb gevold. Ook wanneer je nog niet zeker bent van de richting die je wilt opgaan is het leerzaam en nuttig om een functie te vervullen in een studievereniging die je leuke contacten en nieuwe ervaringen oplevert op elk gebied. Ik hoop nog veel interessante, boeiende en vooral leuke lezingen en workshops samen met de andere bestuursleden te mogen organiseren!