Nelia Bakker

Ik ben Nelia Bakker, sinds de start van VSGH in 2016 zit ik in het bestuur van deze leuke studievereniging. Ik ben begonnen als PR-extern, hierna ben ik een jaar vicevoorzitter geweest en van 2018-2020 ben ik voorzitter nu dit jaar ben ik commissielid. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in herkauwers en vind het leuk om mij hier nog verder in te verdiepen. Voordat ik aan UGent ben begonnen, heb ik een aantal jaar in Nederland gestudeerd aan de agrarische hogeschool Van Hall Larenstein waar ik de opleiding “Dier en veehouderij” heb gevolgd. Een goede combinatie met het werk op het melkveebedrijf van mijn ouders in Friesland. De stap naar Diergeneeskunde was groot en niet zonder problemen. Toch ben in inmiddels in mijn 3e master beland en kom ik met de nodige praktijk afleiding, zoals VSGH, steeds dichter bij mijn droombaan! Ik hoop nog veel interessante, boeiende en vooral leuke lezingen en workshops samen met de andere bestuursleden te mogen organiseren.

Rowan Bos

Ik ben Rowan. Ik kom uit het het noorden van Nederland. Van kleins af aan liep ik al tussen de koeien bij mijn opa op de boerderij. Mijn liefde voor koeien was de hoofdreden waarom ik besloot diergeneeskunde te gaan studeren. Ik ben de “webdesigner” van de VSGh en daarnaast ook als commissielid actief. Ik hoop samen met de anderen om leuke lezingen en workshops te geven!

Steven Verhoeven

Hallo allemaal,

Mijn naam is Steven Verhoeven en dit is alweer mijn derde jaar, waarin ik me mag gaan inzetten voor deze prachtige vereniging. Mijn passie voor koeien is al vele jaren geleden ontstaan door van jongs af aan zo veel mogelijk van mijn vrije tijd door te brengen op de boerderij. Tijdens al die uurtjes heb ik gezien wat de meerwaarde is van de mouwen opstropen en de handen vies maken. Ik hoop dat deze praktische ervaringen mij in de toekomst gaan helpen om een goede dierenarts te worden. Dat is ook precies wat we met VSGH willen bieden aan alle studenten diergeneeskunde met een hart voor herkauwers. Met het hele team gaan we er dit jaar weer tegenaan om zo veel mogelijk studenten te kunnen laten profiteren van onze activiteiten.

Hopelijk tot binnenkort!

Yvanka Nijenhuis

Ik ben Yvanka Nijenhuis en zit in mijn 2e master. Ik hou ervan om naast de standaard opleiding meer te leren over herkauwers, zeker omdat ik zelf nog twijfel om deze optie te kiezen. Vorig jaar heb ik al veel kunnen helpen in het bestuur en dit jaar wil ik dit graag doortrekken. Mijn doel is om niet alleen leerzame, maar ook leuke uitstapjes te organiseren. Ik hoop zo mijn steentje bij te dragen bij het dichterbij brengen van de praktijk.

Carl-Victor Deweer

Ik ben Carl-Victor Deweer, commissielid binnen VSGh en afkomstig van Roeselare. Ik zit nu in mijn 2e master optie nutsdieren. Tot 2 jaar geleden hadden wij thuis nog een melkveebedrijf. Ik vind het zeer belangrijk dat de diergeneeskundige opleiding nauw verbonden wordt met de praktijk en daarom wil ik mij inzetten voor VSGh.

Linda Peters

Ik ben Linda Peters. Momenteel zit ik in de 3e master (en een heel klein beetje 2e master). Voor mij was het al heel lang duidelijk dat ik voor optie herkauwer zou kiezen. Ik vind alle dieren interessant, maar herkauwers hebben toch nog altijd mijn voorkeur. Voordat ik aan deze opleiding begon heb ik al 2 andere diergerichte opleidingen gevolgd. Namelijk paraveterinair, waar ik veel kennis heb opgedaan over gezelschapsdieren en daarna dier- en veehouder, waarbij ik me vooral gericht heb op de herkauwers. Ik hoop samen met de medestudenten binnen dit bestuur meer mensen enthousiast te maken voor de optie herkauwers en mensen die nog weinig bekend zijn met deze sector kennis te laten maken met deze leuke dieren, door middel van leuke excursies en interessante lezingen. Ik hoop er samen met de andere bestuursleden een leuk, leerzaam en gezellig bestuursjaar van te maken

Jinse Cools

Hallo, ik ben Jinse Cools, afkomstig van een melkveebedrijf in Meerhout. Ik zit nu in mijn 2e master en ga kiezen voor de optie herkauwers. De interesse voor herkauwers is er al van kleins af aan en is de laatste paar jaar nog sterk gegroeid. Dit jaar ben ik voor de 3e keer op rij Pr-intern in ons bestuur. Ik kijk er al naar uit om nieuwe, leuke en leerrijke activiteiten te organiseren. Hopelijk tot snel!

Jens Kerckhove

Ik ben Jens Kerckhove en zit nu in mijn 3e master. Thuis woon ik op een melkveebedrijf, vandaar mijn voorliefde voor herkauwers en voor melkkoeien in het bijzonder.

Lian Rosman

Mijn naam is Lian Rosman, ik ben 22 jaar oud en afkomstig uit het Noord-Oosten van Nederland. Dit jaar zit ik in mijn 3e master, waarin ik – schrik niet – optie Herkauwers gekozen heb. Wel afkomstig uit een gehucht met meer koeien en schapen dan mensen, maar niet opgegroeid op een boerderij, heb ik mijn passie voor deze dieren gaanderweg mijn studie ontwikkeld. Omdat ik weet hoe cruciaal het is om ervaring op te doen, hoop ik dat VSGh de praktijk voor ieder van jullie dichterbij kan brengen. Daarom lijkt het mij prachtig activiteiten te organiseren die zowel veel kunnen betekenen voor de minder ervaren studenten, als die de meer doorgewinterde herkauwer-liefhebbers aanspreken.

Manon Dewulf

Mijn naam is Manon Dewulf en ik zal dit jaar de functie van voorzitter op mij nemen. In mijn jeugd hadden we thuis een paar geiten, schapen, varkens en zelfs een pony. Ik had toen al een voorliefde voor dieren en het duurde dan ook niet lang vooraleer ik besloot dierengeneeskunde te gaan studeren. Reeds van in het prille begin (zo’n 6 jaar geleden) wou ik voor de optie herkauwers gaan en toen een positie in het bestuur van vsgh vrij kwam, heb ik me dan ook meteen opgegeven. In mijn (schaarse) vrije tijd, probeer ik zoveel mogelijk te tennissen en te lezen. Verder zit ik ook in het bestuur van Expovet, waar ik de lezingen verzorg. Mijn doel is om mensen warm te krijgen voor de vele interessante lezingen, workshops en uitstappen die het vsgh organiseert.

Michèle Swennen

Ik ben Michèle Swennen en woon in Wellen. Ik zit in 2e Master en ga voor de cluster nutsdieren, zodat ik volgend jaar kan doorstromen naar optie herkauwers. Mijn interesse in herkauwers wordt steeds groter en groter. Vorig jaar was ik reeds actief als PR-intern in de VSGh. Dit jaar hoop ik op nog meer interessante lezingen en praktijkdagen te organiseren, om zowel mijn als jullie kennis te verbreden. Samen met alle andere bestuursleden gaan we ons zoveel mogelijk inzetten om er een leerrijk jaar van te maken.

Christa Schuivens

Mijn naam is Christa Schuivens en ik zit in 1e master. Al van kleins af aan hadden we kleine herkauwers bij ons thuis en later kwamen daar runderen bij. Niet alleen de herkauwers zelf, maar ook het buitenleven en bedrijfsleven eromheen spreken mij erg aan. Ik zou uiteindelijk graag in deze sector actief willen worden en hoop een toegevoegde waarde te zijn als dierenarts. Met VSGh wil ik mijn kennis verbreden en deze kennis ook toepassen in de vorm van workshops en excursies. Uiteraard hoop ik ook iets toe te kunnen voegen in de organisatie van deze lezingen, workshops en excursies bij VSGh.