Nelia Bakker

Ik ben Nelia Bakker, sinds de start van VSGH in 2016 zit ik in het bestuur van deze leuke studievereniging. Ik ben begonnen als PR-extern, hierna ben ik een jaar vicevoorzitter geweest en van 2018-2020 ben ik voorzitter nu dit jaar ben ik commissielid. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in herkauwers en vind het leuk om mij hier nog verder in te verdiepen. Voordat ik aan UGent ben begonnen, heb ik een aantal jaar in Nederland gestudeerd aan de agrarische hogeschool Van Hall Larenstein waar ik de opleiding “Dier en veehouderij” heb gevolgd. Een goede combinatie met het werk op het melkveebedrijf van mijn ouders in Friesland. De stap naar Diergeneeskunde was groot en niet zonder problemen. Toch ben in inmiddels in mijn 3e master beland en kom ik met de nodige praktijk afleiding, zoals VSGH, steeds dichter bij mijn droombaan! Ik hoop nog veel interessante, boeiende en vooral leuke lezingen en workshops samen met de andere bestuursleden te mogen organisere

Lilian Bergman

Mijn naam is Lilian Bergman, 25 jaar oud en afkomstig uit Kolhorn (een klein dorpje in Noord-Holland). Na het behalen van mijn diploma voor de opleiding Paraveterinair in Barneveld ben ik verder gaan studeren. Zo volgde er een HBO propedeuse dier- en veehouderij in Dronten waarmee ik vervolgens kon starten met de opleiding Diergeneeskunde. Nu zit ik in de 1ste master en met een aantal jaar hoop ik dan ook afgestudeerd dierenarts te mogen zijn!

Naast mijn werk in de dierenkliniek als paraveterinair, breng ik geregeld wat uren door op de boerderij. Iedere dag is anders en brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Als in het voorjaar alles groeit en bloeit, de lammeren en koeien weer lekker buiten staan is dit volop genieten.

Je moet wel gek zijn om midden in de nacht je bed uitgeroepen te worden om een koe of schaap te verlossen waarbij de bevallig niet vordert, ik noem dit eerder prettig gestoord. En laat dit nu ons toekomstige beroep zijn, samen met de veehouder deze taak verrichten en tot een goed einde brengen. Naar mijn mening bestaat er dan ook geen mooiere droombaan.

Ik vind het belangrijk om de praktijk dichter bij de student te brengen, de drempel te verlagen en de studie ‘tastbaar’ te maken. Hoe leuk is het om deze gemeenschappelijke passie voor herkauwers te mogen delen aan de hand van lezingen, workshops en uitstapjes met de mede bestuursleden.

Jinke de Haan

Hoi! Ik ben Jinke, 22 jaar en zit in de 2e master. Mijn enthousiasme en passie voor alles dat herkauwt heb ik van jongs af aan meegekregen vanuit mijn familie en omgeving. Daarnaast ben ik enkele jaren werkzaam op een melkveebedrijf waar ik veel heb kunnen leren en nog zekerder van mijn doel ben geworden. Als nieuwkomer bij het bestuur van de VSGh heb ik enorm veel zin om de taak van penningmeester op mij nemen en daarnaast te helpen bij de organisatie van alle leuke activiteiten die jullie te wachten staan. Ik kijk uit naar dit jaar en hoop jullie allemaal te mogen tegenkomen!

Lara Deporte

Hey allemaal, ik ben Lara Deporte en vanaf dit jaar PR intern bij VSGh. Ik begin aan mijn 2de master en ben 24. Ik kom uit het hol van Pluto dus voor ieders gemak zal ik zeggen dat ik uit Sint-Niklaas kom. Na me 10 jaar met paarden bezig gehouden te hebben, heb ik door deze studie de onoverkomelijke charmes van herkauwers ontdekt. En dat dit is uitgegroeid tot een meer dan verontrustende passie is een understatement. Vandaar dat ik mijn enthousiasme graag een uitlaadklep geef door me voor VSGh in te zetten om jullie zo dicht mogelijk tot bij onze meermagige vrienden te brengen. Hopelijk tot snel op één van onze lezingen/activiteiten!

Maud Camp

Hoi allemaal, ik ben Maud Camp, ik ben 22 jaar en zit nu in de 2e Master. Ik ben nieuw als commissielid bij VSGh. Zelf heb ik een grote passie voor koeien, schapen en geiten. Wanneer ik tussen het vee en de boeren loop, ben ik gewoon helemaal gelukkig en in mijn element. En ik ga ervoor proberen te zorgen, dat jullie net zo enthousiast worden van herkauwers als ik!

Bavo De Meulenaer

Hallo ik ben Bavo De Meulenaer, ik zit in mijn 1e master en ben vastberaden om mij te specialiseren binnen de herkauwers. Desondanks ik geen landbouwersachtergrond heb, is de liefde voor herkauwers gegroeid door wekelijks op pad te gaan met een veearts. Mijn interesse ligt voornamelijk bij het vleesvee en zal daarom zoveel mogelijk eraan doen om jullie zowel theorie, praktijk en ervaringen bij te brengen. Hopelijk tot snel

Jolien Vandewalle

Mijn naam is Jolien Vandewalle en ik zit momenteel in mijn 3de master, optie herkauwers. Mijn ouders baten een gemengd landbouwbedrijf uit met varkens en ook vleesvee. Van kleins af aan kon je mij terugvinden in de stallen en zo werd de passie voor dieren, in het bijzonder voor koeien, mij met de paplepel meegegeven. Dit jaar zal ik binnen VSGh de functie van PR extern uitoefenen. Ik hoop dat ik op die manier mijn steentje kan bijdragen in de organisatie van lezingen, workshops en excursies bij VSGh. Samen met de andere bestuursleden wil ik er een boeiend en leerrijk herkauwerjaar van maken!

Demi Ten Hove

Ik ben Demi ten Hove, 3e master studente met afstudeerrichting herkauwers. Ik heb mij in 2020 bij VSGh aangesloten en zal als Vicevoorzitter onder andere instaan voor de communicatie naar de studenten. Ik ben opgegroeid in het buitengebied met paarden en dwerggeitjes en heb hierdoor al vroeg besloten dat het werk als landbouwhuisdieren-dierenarts het meest in mijn toekomstplaatje past, maar ik heb ook nog altijd een droom om te werken met wildlife!

Jens Kerckhove

Ik ben Jens Kerckhove en zit nu in mijn 3e master. Thuis woon ik op een melkveebedrijf, vandaar mijn voorliefde voor herkauwers en voor melkkoeien in het bijzonder.

Manon Dewulf

Mijn naam is Manon Dewulf en ik zal dit jaar de functie van voorzitter op mij nemen. In mijn jeugd hadden we thuis een paar geiten, schapen, varkens en zelfs een pony. Ik had toen al een voorliefde voor dieren en het duurde dan ook niet lang vooraleer ik besloot dierengeneeskunde te gaan studeren. Reeds van in het prille begin (zo’n 6 jaar geleden) wou ik voor de optie herkauwers gaan en toen een positie in het bestuur van vsgh vrij kwam, heb ik me dan ook meteen opgegeven. In mijn (schaarse) vrije tijd, probeer ik zoveel mogelijk te tennissen en te lezen. Verder zit ik ook in het bestuur van Expovet, waar ik de lezingen verzorg. Mijn doel is om mensen warm te krijgen voor de vele interessante lezingen, workshops en uitstappen die het vsgh organiseert.