Lilian Bergman

Mijn naam is Lilian Bergman, 25 jaar oud en afkomstig uit Kolhorn (een klein dorpje in Noord-Holland). Na het behalen van mijn diploma voor de opleiding Paraveterinair in Barneveld ben ik verder gaan studeren. Zo volgde er een HBO propedeuse dier- en veehouderij in Dronten waarmee ik vervolgens kon starten met de opleiding Diergeneeskunde. Nu zit ik in de 1ste master en met een aantal jaar hoop ik dan ook afgestudeerd dierenarts te mogen zijn!

Naast mijn werk in de dierenkliniek als paraveterinair, breng ik geregeld wat uren door op de boerderij. Iedere dag is anders en brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Als in het voorjaar alles groeit en bloeit, de lammeren en koeien weer lekker buiten staan is dit volop genieten.

Je moet wel gek zijn om midden in de nacht je bed uitgeroepen te worden om een koe of schaap te verlossen waarbij de bevallig niet vordert, ik noem dit eerder prettig gestoord. En laat dit nu ons toekomstige beroep zijn, samen met de veehouder deze taak verrichten en tot een goed einde brengen. Naar mijn mening bestaat er dan ook geen mooiere droombaan.

Ik vind het belangrijk om de praktijk dichter bij de student te brengen, de drempel te verlagen en de studie ‘tastbaar’ te maken. Hoe leuk is het om deze gemeenschappelijke passie voor herkauwers te mogen delen aan de hand van lezingen, workshops en uitstapjes met de mede bestuursleden.

Jinke de Haan

Hoi! Ik ben Jinke, 22 jaar en zit in de 2e master. Mijn enthousiasme en passie voor alles dat herkauwt heb ik van jongs af aan meegekregen vanuit mijn familie en omgeving. Daarnaast ben ik enkele jaren werkzaam op een melkveebedrijf waar ik veel heb kunnen leren en nog zekerder van mijn doel ben geworden. Als nieuwkomer bij het bestuur van de VSGh heb ik enorm veel zin om de taak van penningmeester op mij nemen en daarnaast te helpen bij de organisatie van alle leuke activiteiten die jullie te wachten staan. Ik kijk uit naar dit jaar en hoop jullie allemaal te mogen tegenkomen!

Lara Deporte

Hey allemaal, ik ben Lara Deporte en vanaf dit jaar PR intern bij VSGh. Ik begin aan mijn 2de master en ben 24. Ik kom uit het hol van Pluto dus voor ieders gemak zal ik zeggen dat ik uit Sint-Niklaas kom. Na me 10 jaar met paarden bezig gehouden te hebben, heb ik door deze studie de onoverkomelijke charmes van herkauwers ontdekt. En dat dit is uitgegroeid tot een meer dan verontrustende passie is een understatement. Vandaar dat ik mijn enthousiasme graag een uitlaadklep geef door me voor VSGh in te zetten om jullie zo dicht mogelijk tot bij onze meermagige vrienden te brengen. Hopelijk tot snel op één van onze lezingen/activiteiten!

Maud Camp

Hoi allemaal, ik ben Maud Camp, ik ben 22 jaar en zit nu in de 2e Master. Ik ben nieuw als commissielid bij VSGh. Zelf heb ik een grote passie voor koeien, schapen en geiten. Wanneer ik tussen het vee en de boeren loop, ben ik gewoon helemaal gelukkig en in mijn element. En ik ga ervoor proberen te zorgen, dat jullie net zo enthousiast worden van herkauwers als ik!

Bavo De Meulenaer

Hallo ik ben Bavo De Meulenaer, ik zit in mijn 1e master en ben vastberaden om mij te specialiseren binnen de herkauwers. Desondanks ik geen landbouwersachtergrond heb, is de liefde voor herkauwers gegroeid door wekelijks op pad te gaan met een veearts. Mijn interesse ligt voornamelijk bij het vleesvee en zal daarom zoveel mogelijk eraan doen om jullie zowel theorie, praktijk en ervaringen bij te brengen. Hopelijk tot snel